onsdag 19 maj 2010

Vi ses i Norje på lördag!


På lördag förmiddag befinner jag mig vid Statoil i Norje. Jag är inbjuden av den lokala S-föreningen för att ta emot synpunkter på hur man vill utveckla sitt närområde.

Inbjuden är också Hembygdsföreningen som ska berätta om sitt projekt med att skapa en hembygdspark vid bygdegården. Ett väldigt spännande projekt som jag är övertygad om kommer att bli väldigt uppskattat av de boende i området.

Centerpartisten Ulf Svensson tycker tydligen inte det är lämpligt att representanter för hembygdsföreningen kommer till ett "sosse-arrangemang" för att berätta om detta. Han uppfattar det som ett samarrangemang och tycker alltså inte det är lämpligt att hembygdsföreningen befattar sig med sossar.

Jag tycker att Ulf Svensson, som faktiskt ska vara Centerns nya gruppledare, skämmer ut sig och sitt parti när han driver den här typen av argumentation via media.

Om en vecka har Sölvesborgs kommun bjudit in Polisen till ett dialogmöte för att informera medborgarna om sitt arbete i Sölvesborg. Två helt olika och fristående myndigheter. Är det också olämpligt?