fredag 9 april 2010

Vi har aldrig haft ett starkare mittfält!

Jo, vi fastställde alltså fullmäktigelistan i går. Precis som i vilket lag som helst så har vi tänkt på helheten och på att vi ska komplettera varandra.
Här kommer tränarens kommentarer till laguppställningen och likheter med Mjällby AIFs spelare. Och som om inte detta vore vinnande nog - så har vi lika många duktiga spelare till!


Målvakt:4 Roine Olsson: är precis som Mattias Asper oerhört rutinerad men fortfarande fräsch och vital. En viktig kugge för laget!

Försvar:
2 Peter Jeppsson: vår charmigaste kille, liksom Juan Robledo bra på huvudet och råstark i dueller.
24 Bagarn: Mycket lik den långe mittbacken i Mjällby AIF med tröjnummer 6. Stabil, intelligent ledartyp som man lyssnar på.
17 Monica Gadd: Pratglad spelare som gärna är med och fostrar nya talanger.
19 Nihada Kilim: Ytterbackstyp med bra vänsterfot.
21 Ann Olsson: Träningsvillig vänsterback med offensiva kvaliteter, följer gärna med upp i anfallet på sin kant.
14 Alve Olsson: Stabil och trygg, både som ytterback och mittback.
9 Eva Malm: Lagets gladaste, precis som Ivanovski. Spelskicklig modern ytterbackstyp.
12 Olle Olsson: Kraftfull försvarare, vår Robin Cederberg.

Mittfält:
20 Stig Jönsson: Stark yttermittfältare som agerar över hela kanten.
15 Annelie Rosenqvist: Stabil kantmittfältare. Bra fart och hyfsat rutinerad.
3 Viveka Olofsson: Otroligt seriös. Bra i positionsspelet och en riktig vinnarskalle. Stora likheter med Emanuel Svensson. Kan gå hur långt som helst.
8 Peter Wald: Uthållig och löpvillig kantmittfältare. Oberäknelig och glad för att utmana sina motståndare. Spelstil som Johan Svensson.
10 Mats Svensson: Lojal allroundspelare, klok spelare med hög lägsta nivå. Bra defensiva kunskaper. Kommer också, liksom Daniel Nilsson, från SGIF.
18 Markus Alexandersson: Mångsidig slitvarg, bra kortpassningsspel, kreatören på mitten. Stora likheter med Osiako.
28 Christer Skoog: Går från klarhet till klarhet. Stor och tung spelare med ett bra tillslag. Precis som David Löfquist har han sin moderklubb i SGIF.
5 Therese Rosenqvist: Bollskicklig mittfältare med bra blick för spelet och allt större defensiva kunskaper. Kan, precis som Tobias Grahn, snacka sig till ett gult kort.

Anfall:
13 Ella Buhre: Bra targetspelare, har möjlighet att konkurrera med sin bror om att bli årets skyttekung eller åtminstone Listerlandets stjärna.
16 Bengt Johnsson: Fortfarande snabbfotad och passningsvillig men har inget emot att gå direkt på mål.
7 Christina Hedenram: Intelligent spelare med ett bra tillslag. Bra speluppfattning och helt orädd i närkamper.
11 Hillevi Colliander: Intensiv, oberäknelig anfallare, fruktansvärt snabb och bra på att stressa motståndaren. Påminner om Berner med samma tröjnummer i Mjällby AIF.
30 Nils-Wåge Svensson: Analytisk spelare med bra speluppfattning som trivs bäst på vänsterkanten. Förhandlar gärna med domaren.
6 Per-Olov Larsen: Svårstoppad, irrationell och löpvillig anfallare som täcker bollen bra. Har lika stor målkänsla som Moestafa El Kabir