fredag 23 april 2010

Tjugotusen orienterare i trakten 2014


Vaknade tidigt av att märkliga, främmande ljud rullade upp ur min strupe och ut ur min mun. Åh nej. Jag ska väl inte snarka också. Då sover man väl sämre? Jag behöver sömn.

Jag träffade ett gäng härliga människor i veckan, orienterare (jag minns med dåligt samvete hur jag alltid krånglade mig ur orienteringen i skolan - varför?) som jobbar för att få hit femdagars O-ringen till 2014.

Vi hade en trevlig pratstund och jag blev ganska tidigt övertygad om hur bra detta kommer att bli för Sölvesborg. Så jag skrev en deklaration och skickade till svenska orienteringsförbundet.

O-ringen innebär att ungefär 20'000 personer kommer till vår plats på jorden och de ska ju inte bara orientera, de ska ha mat också, och kanske någon köper en extra tröja, och några tycker att det är så fantastiskt här så att de vill komma tillbaka på semester.

Det här kommer i så fall att bli ett samarrangemang mellan region Skåne, flera skånska kommuner och Sölvesborg.

Det blir bra!