torsdag 1 april 2010

April April

Jag tror inte att jag blivit lurad en enda gång i dag, och jag har inte lurats heller. Tråkig första april.

Men ingen tråkig dag. Hela förmiddagen tillbringade jag i Bromölla hos min kollega Åke, vi hade mycket att prata om och tiden rann. Sen var det dags för eftermiddagsmöte med arbetarekommunens verkställande utskott och när det var avslutat var det dags för påskrifter i stadshuset.

Mitt mest minnesvärda aprilskämt var nog när jag lurade mina (då) små barn att en tågvagn full med godis hade vält och att man fick plocka med sig så mycket godis man ville. De små söta barnen rusade med stora ögon upp ur sina sängar och på med kläder och jackor, när de kom ut och tittade mot järnvägen såg de inget tåg. Jag saapril april och de har fortfarande inte förlåtit mig.

Det roligaste aprilskämtet jag hört talas om i min närhet var en lärarkollega som då hade små barn i olika storlekar och åldrar, många barn har hon!

En av de små hade fortfarande blöja. Hon fyllde en blöja med chokladpudding och gick till de andra barnen som satt vid frukostborde och undrade om någon ville smaka, det ville de förstås inte. De blev helt förskräckta och förmodligen äcklade när hon började slicka i sig av "bajset"...

"Glad Påsk" säger alla, jag säger bara trevlig helg.

Men tidigare i kväll var det ett helt gäng påskkärringar här. De stod lätt förskrämda nere vid brevlådan när jag öppnade ytterdörren. En av dem sa försiktigt: "Glad Påsk" och sen såg man i deras förväntasfulla blickar att de ville att jag skulle lägga något i deras stora korg. Jag hade inget godis hemma men några dyra ekologiska äpplen, men inte så många att de kunde få ett varsitt. Så de fick ETT.

ETT äpple att dela på. Mina barn skämdes för mig. Jag fick en färgglad teckning av barnen. När jag kom in såg jag att det stod: GLAD PÅSK - JESUS HAR ÖGONEN PÅ OSS! Och så var det ett par stora målade ögon.

Mina barn tyckte det var ett rättvist straff för det där med äpplet.

Men min granne berättade att när hon var barn så fick hon ett hårdkokt ägg när hon påskade för dåvarande näringslivschefen.

Hon hade kanske blivit glad för ett ekologiskt äpple.