fredag 19 mars 2010

Underhållande om genustänkande

Det var underhållande i morse när jag läste BLT och såg att det stod följande om mig: "Hon pekade på att Strandvallen nu håller så hög klass att kommande satsningar ska göras på att öka mervärdet runt arenan. Hon såg framför sig en familj där exempelvis mannen gick på en MAIF-match medan övriga familjemedlemmar ägnade sig åt annat i närheten."

Texten handlade om ett projekt kring Skönabäcksområdet där Sölvesborgs kommun har gått in med en ansökan till Region Blekinge om att göra, hela området till ett ännu mer attraktivt besöksområde.

Det var vår samhällsbyggnadschef, Thorwald Hasselbring, som berättade om projektet. Inte jag. Och han sa att om hela familjen vill åka till Skönabäcksområdet så kan någon i familjen gå på fotboll medan övriga familjemedlemmar kanske hellre ägnar sig åt något annat. Han pekade inte ut "mannen". Men de flesta tänker kanske så ändå, att det är det mest vanliga.

Det var lite småroligt, hur som helst, att det påstods att JAG skulle ha sagt något sådant. Jag som är så oerhört politiskt korrekt.