måndag 29 mars 2010

Två Noll Borta

Oj oj oj, det blev 2-0 till MAIF mot Örebro när de spelade borta på konstgräs. Vi hade ju kommunfullmäktige så jag missade större delen av matchen men fick se den sista kvarten. Det är stort!

Vid kvällens fullmäktige fick vi bland annat höra om de kommunala bolagens årsredovisning och om kommunens marknadsföring.

Det var ganska stillsamt och man kunde misstänka att några hellre ville hem och se på fotboll. Men vid punkten årsredovisning skramlade det till lite grann.

Moderaternas Jeppe Johnsson betedde sig som om han höll ett valtal till hela nationen, han hyllade regeringen och arbetsförmedlingen och minknäringen och varnade för en rödgrön regering. Allt detta under paragrafen årsredovisning 2009. Sin vana trogen citerade han också denna blogg (tusen miljoner tack för det än en gång!). För er som är nyfikna på citatet ska ni såklart slippa leta. Här är blogginlägget han citerade.

Jeppe vill få ordning på ekonomin. Häpp. Jag fortsätter fråga HUR? och på vilket sätt den i så fall nu är i oordning. Jeppe ska både ha ett större överskott att låsa in i kassakistan, sänka skatten och bygga några mil belyst cykelväl på statlig väg för kommunala medel. Dessutom ska de söka bidrag för cykelvägen av Region Blekinge. Fniss fniss. Jag roas av tanken på att sitta i regionstyrelsen när de behandlar en sådan ansökan från Moderaterna i Sölvesborg.

Ungdomsarbetslösheten pratade Jeppe om med stolthet i rösten, den sjunker och sjunker enligt honom och han efterfrågade en sådan länkning i min blogg. Visst länken kommer. Men på vilket vis är det Jeppes förtjänst om arbetslösheten sjunker? Och HUR kan människan vara stolt över dessa siffror?

Här är länken.

Varsågod. Det är detta som Jeppe är så stolt över.

Vi avsatte en miljon kronor i vår (majoritetens) budget för att med kommunala medel försöka hitta åtgärder för att få ned ungdomsarbetslösheten.

DET är den största och viktigaste frågan just nu anser jag.