onsdag 3 mars 2010

Svar till en kristdemokrat

Förra torsdagen så var det en besynnerlig insändare från Karlskronapolitikern och Kristdemokraten Jan Johansson till mig. Han bekymrar sig för att vi i Sölvesborg inte inför vårdnadsbidrag.


Vore det inte bättre att fråga sig varför Jan Johansson och hans Kristdemokrater inte har lyckats införa vårdnadsbidraget i den kommun där han själv är aktiv kommunpolitiker.

Varför Jan Johansson, varför har ni inte infört kommunalt vårdnadsbidrag i Karlskrona kommun efter snart fyra år vid makten?


Kristdemokraten Jan Johansson och jag har olika uppfattningar om förskoleverksamhet. Han verkar se barnomsorg som något nödvändigt ont som föräldrar och barn egentligen inte vill ha, men måste ta emot.

Du Jan, är välkommen till våra förskolor i Sölvesborg så kommer du att möta välutbildad och engagerad personal som gör ett utmärkt arbete varje dag med våra allra minsta och värdefulla medborgare. Förskoleplats är inget som prackas på föräldrar mot deras vilja. Det är något man som förälder aktivt söker när man har behov av det, det är ett fantastiskt erbjudande för den som vill. För de föräldrar som hellre vill vara hemma med sina barn så är det naturligtvis inget som jag eller någon annan Socialdemokrat motarbeter. MEN vi anser inte att Sölvesborgs kommun ska avlöna den mamma eller pappa som är hemma med sitt eget barn.

Det ska föräldrapenningen och staten finansiera.