torsdag 4 mars 2010

Sölvesborg håller tårtkalas

Jag har tillbringat dagen i Karlshamn, i deras fantastiska lokaler ute på Piren. Vi har haft konferens kring klimat och miljö. En hel del nyttigheter.

God mat fick vi också på Gourmet Grön.

Det har hänt andra saker i dag, både tråkiga och roliga.

Det tråkiga är att en skolbuss med elever från klass 3 i Mjällby har kört av vägen. Enligt uppgift var alla barnen bältade och ingen har blivit allvarligt skadad men säkert finns det småsår och chocktillstånd hos både barn och föräldrar. Av den information jag har fått så har berörda rektorer krishanterat detta bra i samråd med vår entreprenör, Sölvesborgs Taxi.

Det blir naturligtvis uppföljning av det här med berörd personal, elever och föräldrar.

Det roliga är att Dagens Samhälle har sammanställt de medborgarenkäter som genomförts på senare år och att Sölvesborg i denna hamnar i den absoluta toppen på plats 21 i hela landet.

Läs gärna mer här!

Det tyckte vi var så roligt så vi ville fira tillsammans med hela organisationen, så för en stund sedan skickade jag ut följande mail till samtlig personal i Sölvesborgs kommun inklusive våra kommunala bolag och förbund:

TACK!!!

Enligt en färsk undersökning av tidningen Dagens Samhälle visar det sig att Sölvesborgarna är bland de mest nöjda kommuninvånarna i hela landet.

De parametrar man har tittat på har varit vad invånarna tycker om:

· kommunen som en plats att leva på
· den kommunala verksamheten
· möjlighet till inflytande

Av 190 deltagande kommuner, hamnar Sölvesborg på en hedrande 21:e plats, med råge den bästa placeringen i Blekinge. (Karlshamn på plats 102, Karlskrona plats 128, Ronneby plats 172. Olofström har inte deltagit i undersökningen.)

Det fina arbete som varje dag utförs av alla anställda i Sölvesborgs kommun är en stor anledning till att våra invånare är så nöjda.

Därför vill vi uttrycka vår tacksamhet till alla er som arbetar för Sölvesborgs invånare varje dag. För att fira detta kommer vi under den närmaste veckan att bjuda alla kommunanställda på tårta.Heléne Björklund

Kommunstyrelsens ordförande

Roger Zetterqvist

Kommundirektör