måndag 1 mars 2010

Medborgarundersökning på väg

Hej!

Dagens första blogginlägg blir troligtvis också det sista, för i dag alltså.

Det är sent och jag är hungrig men inte trött.

När alarmet tjuter om några timmar i arla morgonstund kommer jag att förbanna att jag skrev det här blogginlägget, och att jag tömde tvättmaskinen (som jag snart ska göra) och en del andra småprylar som jag ska fixa innan jag lägger mig på kudden. Men det är då det.

Sölvesborg har hamnat i internationell media i dag. Exempelvis här.

Det är naturligtvis fruktansvärt för familjen med bebisen och såklart för bebisen själv, som på bilderna lyckligtvis verkar omedveten om uppståndelsen.

Men det är också oerhört tråkigt för fastighetsägaren som naturligtvis inte har planerat att det ska rasa tung snö rakt ner i en barnvagn. Väldigt olyckligt men oavsiktligt förstås.

Nu är det dags igen för medborgarundersökning, sedan ett år tillbaka har vi tagit ett beslut att genomföra den här undersökningen varje år, en gång om året.

Detta eftersom vi verkligen på allvar tycker det är viktigt att lyssna på hur medborgarna uppfattar sin kommun och hur den sköts. Det är tusen slumpvis utvalda personer varje gång som får enkäten hemskickad, om du är EN av dem. Så svara! Svara på enkäten och svara ärligt och uppriktigt och ge gärna förslag till förbättringsområden. Det är det som är meningen. Att det ska bli lite bättre, lite mer spännande och lite tryggare. Här i vårt Sölvesborg.

En sista fråga innan tvättmaskinen; visserligen är det mångas värsta mardröm att bli levande begravda. Men har vi verkligen behov av sådana här?