tisdag 1 juni 2010

Höst i Sölvesborg?

Godmorgon, det känns som höst i Sölvesborg. Och även om jag gillar hösten så är det vanligtvis efter en lång och het sommar. Nu är jag ganska trött på mörker, kyla och fukt.

Jag får en del frågor om Familjeparken. Det är kul!

Jag har skrivit en motion en gång i tiden, om ATT det borde skapas en familjepark i Järnvägsparken. Däremot har jag inte varit med om att anlägga den och jag är inte heller expert inom detta område.

De flesta frågor handlar om en av klätterställningarna, som de mindre barnen inte klarar av att klättre i. Min egen femåring har också blivit hängande i den där ställningen så jag är mycket medveten om "problemet".

Jag har skickat vidare era frågor till den som har anlagt parken som också har stämt av med leverantören till denna klätterställning.

Och svaret är att just denna typ av klätterställning oftast finns på skolgårdar, inte i lekparker, eftersom den är för lite större barn. Anläggaren ville uppenbarligen att även de större barnen skulle ha möjlighet till förströelse i denna familjepark och det finns ju andra klätterställningar för de minsta.

Nu är jag på väg mot beredning inför kommunstyrelsen.