onsdag 31 mars 2010

Hej Farfar - nu har jag rättat till ett misstag du gjorde

Det har varit en trevlig dag så här långt, flera trevliga samtal och det finns påskgodis inne i kopieringsrummet som "tjejerna på kansliet" bjuder på.

Jag har fått anledning att kopiera mycket i dag!

Dessutom har jag varit med om att återställa en gammal skuld sedan 1968.

Jag var förstås inte ens född då men min farfar var ansvarig politiker här i gamla Sölvesborgs kommun (han avled 1974).

1969 invigde dåvarande kommunalrådet, min farfar Lars Persson, en skola och idrottshall - Bokelundsskolan. Det var tänkt att det skulle byggas en simhall intill och därför byggdes endast en provisorisk entré. Simhallen är fortfarande inte byggd, inte på den platsen i alla fall.

Och den provisoriska entrén har nu stått där i 42 år.

Nu, år 2010, ska vi äntligen bygga en värdig entré. I dag har jag varit med och tagit första spadtaget tillsammans med entreprenörerna JSB.

Nu installerar vi hiss för att öka tillgängligheten, så att alla, även rullstolsburna, kan komma upp på läktaren. Hela entrén kommer att byggas om och de gamla omoderna toaletterna passar vi på att göra oss av med och bygga helt nya.

Nu kommer det att bli klubbrum i markplan och en ny fin cateria på övre plan, därifrån ska man också kunna se pågående aktiviteter inne i hallen.

Tillbyggnaden blir nästan 200 kvadratmeter och det beräknas vara klart i augusti.

Så Farfar, nu har jag städat upp efter dig.

Hoppas du blir nöjd med resultatet även om du inte fick en simhall intill idrottshallen!

(tack pappa för kompletterande detaljkunskap)