fredag 5 mars 2010

En glidardag

Har haft en bra dag så här långt, inte särskilt betungande, bara positiva aktiviteter på agendan.

Åt världens godaste (jo jag tror det) chokladtårta från Ritz tillsammans med personalen på Gerbogården och deras terapihund (han fick leverkorv). Ett härligt gäng som verkligen har nära till skratt och som talar med stor värdighet och ödmjukhet om sitt uppdrag med de äldre vårdtagarna.

Det gör mig djupt imponerad men också stolt, stolt över att vi har så bra personal i Sölvesborgs kommun och att vi har så nära varandra i den här lilla organisationen så att det inte känns som en avgrundsdjup distans mellan oss när jag kommer dit och dricker kaffe.

Sen var det dags för invigning av nya lokaler för Öhrlings Pricewaterhouse Coopers (är det Sveriges längsta företagsnamn?).

Där bjöds på god buffé från Salvatores (ja jag förstår att det verkar vara ett glidaruppdrag jag har men det FINNS jobbigare dagar).

Invigningar är på många sätt. Dels möter man många glada människor, alla är glada och ler, nästan som på ett bröllop, det är ingen som skäller på mig. Men också för att det blir en mötesplats för näringslivet i Sölvesborg. Massor av företagare var på plats på denna invigning. Näringslivet efterlyser ofta mötesplatser och varje gång vi ses vid sådana här festliga tillfällen, är också möjligheter för spännande möten och utbyten.

Sen är det naturligtvis positivt när det blir nya arbetsplatser i vår kommun. ett nytt kontor innebär nya medarbetare och innebär, förhoppningsvis, fler människor som går ut och äter lunch, som köper en tröja, eller som handlar middagsmat på vägen hem, eller som kommer i kontakt med de lokala byggföretagen. Med andra ord är det tillväxtskapande och jag gillar när näringslivet i Sölvesborg stimuleras positivt.

De har fått fantastiska lokaler, de med det långa företagsnamnet, jag föredrar att säga Öhrlings, men det får man visst inte. Jag kanske kan förkorta; ÖPWHC.

Ja... nu är det bara en timme kvar. Sen är det faktiskt dags för nästa invigning. Invigningen av Kanehalls förskola.

Vi ses kanske där kl 15. Det är öppet hus för alla som är nyfikna och intresserade av lokalerna. Och även om ni redan sett dem, kom dit ändå så ska ni få se vår makalösa present. Den tror jag kommer att uppskattas!