onsdag 3 februari 2010

Tack för en trevlig kväll i Mjällby

Nästan alltid när jag är på partimöte så blir det sent.
Min omgivning undrar varför, hur kan ni prata så länge?

Ja, jag undrar också.

Men jag har hittat en gemensam nämnare mellan min S-förening, arbetarekommunens VU, arbetarekommunens styrelse, arbetarekommunens representantskap och nu i kväll Mjällby S-förening.

Jag.

Den gemensamma nämnaren är jag.

Jag tycker det är så himla roligt, det finns så mycket att prata om och det är så trivsam stämning i vårt parti just nu. Så det är säkert jag som förlänger diskussionerna. Om någon tycker illa om det så ber jag om ursäkt, men jag lovar ingen bättring. För jag tycker det är så himla roligt.

I kväll har jag varit på Mjällby S-förening. Åh vad trivsamt det var.

För er som undrar vad vi gör så är det bara så enkelt att vi pratar, vi pratar om vardagliga exempel på människor som far illa, hur vi kan hjälpa dem. Om vårt närområde, hur vi kan förbättra det, ett övergångsställe där eller en gunga där eller en offentlig toalett på ett annat ställe.

Och så dricker vi naturligtvis kaffe.

Fika är viktigt!

Och jag skulle önska att alla som är friska och krya nog att ta sig iväg för egen kraft engagerar sig i föreningslivet. Det finns en förening för alla, idrott, handarbete, politik, kultur... etc.

Det ideella föreningslivet ger så mycket tillbaka, man finner gemenskap och samhörighet, man fyller en funktion och man hittar vänner.

Och för alla som undrar hur jag orkar gå iväg, kväll efter kväll, så är det svaret. Det är inte bara jag som ger av min tid, det ger så oerhört mycket tillbaka. Och i kväll känner jag mig uppfylld och nöjd efter föreningsmötet. Jag fick lyssna på äldre partikamraters intressanta historier och levnadsöden. Om platser och människor.

Jag är bara en liten del av ett större sammanhang.
Men jag är en del och alla behövs.

Tack för en trevlig kväll!