torsdag 4 februari 2010

En hjältinna vid min brevlåda

Jag vet att jag skrivit om det förut men jag fortsätter förundras över att jag får tidningarna i min brevlåda morgon efter morgon.

Jag vet inte exakt hur dags den sista artikeln skrivs och hur det sedan i detalj går till med tidningsmakeriet. Men jag skulle gärna vilja bli uppdaterad av någon som kan.

Men jag vet att jag ibland får svara på frågor av journalister sent på kvällarna, alltså drar jag slutsatsen att det skrivs artiklar sent.

På natten händer magiska saker, artiklarna blir en tidning som trycks i Karlskrona och på något sätt så kommer tidningarna till Sölvesborg och till sist hit till min brevlåda vid halv sex på morgonen.

Jag tittar ut och ser snö snö snö. Vårt tidningsbud är en riktig hjälte, en supermänniska med magiska krafter, jag förstår inte hur hon bär sig åt men hon levererar tidningar hit morgon efter morgon och jag är verkligen inte avundsjuk på hennes arbetstid eller på hennes cykelrunda i tjock snö.

Jag kommer just nu inte på så många kvinnliga hjältar med superkrafter att jämföra med, Pippi Långstrump känns ju lite barnsligt. Men det får duga, vårt tidningsbud är som Pippi.