onsdag 16 december 2009

Tack Bernth

I går avtackade vi Bernth Johnson efter 15 år som landstingsstyrelsens ordförande, han har varit heltidspolitiker i drygt 30 år och varit ett dagligt inslag i det mesta som har med Blekingepolitik att göra.

Därför var det både högtidligt och vemodigt att få uppleva hans avtackning. Det sägs att det var 170 personer som kom för att avtacka och säga några väl valda ord. Men jag räknade inte så jag vet inte om siffran stämmer.

Många var det i alla fall och många hade starka och spännande minnen av Bernth. Den som fick prata minst var Bernth själv, och bara det är ju ovanligt.

Han fick mängder av blommor och presenter.

Jag funderade faktiskt ganska mycket på vad vi skulle ge honom från Sölvesborgs kommun. En man som upplevt så mycket och som haft råd att köpa det han behöver.

Till slut hittade jag en perfekt gåva att ge en sådan man.

Han fick en cykel, som vi skänkt till biståndsarbetare i Zimbabwe.

"Mitt i misären på Zimbabwes landsbygd arbetar frivilliga kvinnor och män med att stödja de allra mest utsatta. IM utbildar lokala socialarbetarkommittéer som i sin tur hjälper föräldralösa barn, äldre personer och människor med funktionshinder.
Nu behöver våra hjältar cyklar för att ta sig runt mellan byarna.
Tack för att du ger människor i Zimbabwe möjlighet att hjälpa de allra mest utsatta i sin närhet!"

Cykel

På tisdagskvällen var jag bjuden på en efterlängtad tjejfest. Det hade jag verkligen sett fram emot, bara sitta och tissla och tassla och skratta med mina väninnor.

Men något annat kom i vägen, det gör det alltid, jag fick prioritera jobbet.

Och när jag kom hem var det sent och jag behövde sova.

Mer om Bernth Johnsons avtackning kan ni läsa här:

BLTs ledare

BLT