onsdag 2 december 2009

En varg söker sin flock

"En varg söker sin flock" är titeln på en fantastisk bok av Ulf Lundell. Men det kanske också illustrerar den stackars magra varg som BLT rapporterade om i dag som hade skådats i Sölvesborg. Låt oss hoppas att den stackarn irrar sig bort härifrån och hittar sin flock och inte ställer till med någon oreda för djurägarna. Men jag ser fram emot att få följa rapporterna i lokalpressen om var vargen har skådats.


Artikeln om mitt bloggande i dagens Sydöstran väckte känslor och kommentarer. Det är kul. Jag har aldrig någonsin skrivit en kommentar på tidningarnas nätupplagor men i dag har jag i alla fall läst dem som finns till bloggartikeln.

Här står jag tillsammans med mina historiska företrädare!


Bild: Gunnel Persson från dagens Sydöstran

Jag och  mina företrädare


Någon vill hellre ha ett kommunalråd som gör ett bra jobb. Och det är klart. Självklart finns det synpunkter på mig som person, på min ideologi, på hur jag sköter mitt uppdrag som kommunalråd och en mängd andra saker. Jag respekterar att vi har olika syn på vilket parti som har "rätt" och vilken person som gör "bäst" i från sig. Jag har aldrig varit ute efter att bli populär hos alla. Jag ska i första hand ha förtroende från mitt parti och från de som har röstat på mig. Om jag inte får det så ska naturligtvis någon annan vara kommunalråd. Men jag vill också mötas av respekt, för att jag gör det som jag och mitt parti står för. Och för att jag arbetar hårt och på de flesta av dygnets timmar för att förvalta det förtroende som har givits mig.


Någon annan tycker det är ovärdigt att tillåta sig åsikter och synpunkter på en blogg när man inte tillåter andra att kommentera. Låt mig nu få klargöra detta. Jag har varit i luven på lokaltidningarnas ansvariga utgivare för att de alltför lättvindigt tillåter webkommentarer på sina nätupplagor. Det är en av anledningarna till att jag själv, naturligtvis, inte då kan tillåta att vad som helst publiceras på MIN sida. På MIN blogg. På den här sidan är det inte möjligt att i förväg godkänna de kommentarer som skickas. Och jag har inte heller möjlighet att sitta vid datorn hela dygnet för att bevaka vad som skrivits. Dessutom är det fullt möjligt att till mig, personligen framföra sina åsikter, det går bra via mail, via telefon eller naturligtvis vid ett personligt möte. Det är inte svårt alls. Jag skriver här på MIN sida, precis vad och hur jag vill och det är jag som står för det jag skriver. Ingen annan. Vem jag är och vad jag heter är ingen hemlighet. Det är ingen rättighet för er, eller skyldighet för mig, att era åsikter ska få framföras på min hemsida som jag är personligt ansvarig för.


Någon påpekar att jag kallat Jeppe och Inga-Lena för gaphalsar. Det är sant.

Inlägget hittar ni HÄR så slipper ni leta.

Samma person påstår att jag kallat Berlusconi och den svenska alliansen för idioter men att inlägget är borttaget. Det verkar läskigt. Jag har inte tagit bort några inlägg. Jag kan inte minnas att jag skrivit något sådant och hittar det inte heller bland mina gamla inlägg. Kanske har Berlusconi själv plockat bort det, han har kanske sådana möjligheter!? Eller Reinfeldt!? Jag vet inte hur det ligger till och kan tyvärr vare sig dementera eller försvara ett sådant inlägg. Vid ett inlägg har jag i alla fall skrivit att regeringen är oduglig.


För övrigt kan jag inte heller minnas att jag i kommunfullmäktige blivit kallad för "Lilla gumman". Om det varit så hade jag sannolikt berättat om det här.

Det finns också kommentarer som säger att jag gör ett bra jobb och det tackar jag förstås för!

Nu blev detta ett långt inlägg. Ett sådant som inte mångar orkar läsa. Tyvärr.