lördag 28 november 2009

Familjepark i Centrum

Efter en intensiv vecka med långa arbetsdagar känner jag mig i dag ganska mör. Inga officiella åtagande i dagens program. På den inofficiella agendan står städning, tvätt/stryk och julmarknad. Det räcker nog för hela dagen.

Jag glädjer mig åt den nya familjeparken som växer fram i Järnvägsparken!

Första gången jag påpekade att det behövs en stor familjepark i centrum var 1996. Det tog tio år för mig att skriva en motion om detta, och nu till sommaren 2010, ytterligare nästan fyra år senare, så blir den klar.

Jag vet att den är efterlängtad och efterfrågad och att det kommer att bli mycket bra. Förhoppningsvis kommer även handlarna i centrum gynnas av denna familjepark.

Tyvärr har vi inte varit politiskt överens om denna park, Moderater, Centerpartister, Folkpartister, Kristdemokrater och Sverigedemokrater har hela tiden varit emot. Det vill säga hela den borgerliga alliansen inklusive Sverigedemokrater.

Vad de vill istället det vet man sällan.

Här en en rad artiklar om denna familjepark:

Sydöstran 2006-08-25

BLT 2007-03-27

Sydöstran 2009-09-08

Sydöstran 2009-11-14

BLT 2009-11-27