måndag 26 oktober 2009

Kommunens hyllning till MAIF

Som sagt, vi firade MAIFs avancemang till allsvenskan på Stortorget i lördags. Det blev en bra fest.

Syftet var att hylla, hedra och helst positivt överraska laget. Jag tror vi lyckades.

Syftet var också att låta alla som vill och har möjlighet delta i firandet, att göra ett kalas för alla. Det blev en succé.

Det blev så bra så att flera redan nu pratar om att göra ett årligt återkommande arrangemang. Vi får se hur det blir med det, men det är god tanke.

När jag överlämnade "gåvan" till Mjällby AIFs ordförande Jörgen Martinsson på scenen så var det minst sagt ganska pratigt och festligt i publiken. Alla uppfattade därför inte vad vi egentligen gjorde så jag har fått svara på den frågan några gånger. Vad var egentligen kommunens gåva.

Här kommer svaret:

* Först och främst genomförde vi ett MAIF-kalas på Stortorget, det var kanske den allra finaste och dyrbaraste hyllningen och gåvan.

* Jag överlämnade en check på 75'000 kronor som var en överenskommelse tidigare i år, om de gick upp i allsvenskan så skulle det innebära denna utbetalning. Man kan väl säga att trots ekonomiskt svåra tider så är jag glad över att jag fick överlämna denna check.

* Jag berättade också från scenen att vi inrättar ett MAIF-stipendium som ska utdelas årligen till någon ungdom i föreningslivet. Vi vill att tre namngivna MAIF-spelare (Bagarn, Asper och Eken) ska ingå i en kommitté tillsammans med representanter för att formulera kriterier och senare för att årligen utse denna ungdom.

Detta var alltså kommunens "gåvor".

Det kommer säkerligen mer aktiviteter och gester för att hylla och hedra vårt allsvenska lag och spelarna. Men det här var allt för denna gång.