måndag 12 oktober 2009

Fjorton timmar

I morse när klockan som vanligt väckte mig kl 05.15 längtade jag till den 25 oktober, för det är väl då vi ställer om till vintertid igen.

Då känns det ju nämligen som att man får sova en timme längre, istället för att gå upp mitt i natten. Åtminstone under några dagar. Eller hur!?

Av dygnets timmar har jag tillbringat fjorton i Stadshuset. Förutom den stunden då vi hade en arbetslunch och diskuterade översiktsplanen och hur den ska hanteras, då var vi faktiskt på lunchrestaurang.

I förmiddags träffade vi företrädare för Sweden Rock. Det blev ett bra möte och jag hittade nyss ett tackmail från deras styrelseordförande Peter. De har stora planer och vi ska såklart hjälpa dem så mycket vi kan från Sölvesborgs kommun. Om allt går att förverkliga kommer Sölvesborg att få en än tydligare markering på kartan.

Det har tyvärr varit ännu ett bankrån i Sölvesborg i dag. Gärningsmannen är funnen men otryggheten och rädslan finns naturligtvis kvar hos bankpersonalen och kunderna som var närvarande. Dessutom skapar sådan här dåd alltid en känsla av otrygghet även hos oss andra som inte varit direkt inblandade. Jag tycker att det är mycket tragiskt och hoppas att alla som behöver får proffesionell hjälp för att bearbeta sina upplevelser.

Tyvärr tror jag att det kan bli mer av sådana här dåd, oplanerade och ogenomtänkta, i takt med att alltfler människor fastnar i skuldfällor och blir alltmer desperata.

Kvällen har ägnats åt gruppmöte och det tog en god stund, trots att vi är överens i alla frågor. I morgon på Ks ska vi få besök av revisorerna och dessutom besluta i ärenden tillsammans med dem som vi vanligtvis inte är överens med. Vi kan alltså räkna med ett långt kommunstyrelsesammanträde.