måndag 28 september 2009

Var är den där verkligheten?

Jag fick mina morgontidningar till slut. Nu är det efter midnatt och inte alls samma sak att läsa morgontidning som till frukost.

Jag skummade ändå igenom dem och uptäckte en insändare i Sydöstran som jag vill kommentera. Insändaren säger något som jag hör väldigt ofta, nämligen att politiker borde befinna sig i verkligheten lite oftare. Ibland, inte så sällan, så hör jag även förtroendevalda uttala sig ungefär så, de säger att de pratar med människor "där ute". Det där hör jag ofta när någon förtroendevald ska försöka ge en bild av vad "människor" tycker. Människor "där ute".

Naturligtvis så förstår jag vad det handlar om men jag blir ändå lite förvånad. I Sölvesborg har vi en heltidspolitiker, det är kommunstyrelsens ordförande, det är alltså jag. Sen har vi ytterligare två personer som har flera uppdrag och därför valt att inte också förvärvsarbeta.

Alla andra är fritidspolitiker. Det vill säga de har "vanliga" jobb, eller så är de arbetslösa eller sjukskrivna.

Alla har inte samma livssituation, alla har inte samma verklighet, men alla, även jag, lever i verkligheten.

I verkligheten.

Vi har våra skavanker, vi bär våra drömmar, vi har våra vänner, arbetskamrater, barn och föräldrar.

Insändare som fångade min uppmärksamhet avslutas med "Kom ut i verkligheten någon gång, och inte bara när det är valår".

Som sagt, vi lever i verkligheten, vissa kanske har distanserat sig från andras verklighet.

Men för att inte låta det ske så har vi, i vårt parti, bestämt oss för att vara där "ute i verkligheten". Utöver våra politiska uppdrag och arbete så har vi besökt kommunala arbetsplatser, privata företag och stått på torget för att samtala med människor om hur vår kommun ska kunna bli ännu bättre. Så jag vill definitivt påstå att vi lever i verkligheten. Men alla har naturligtvis inte samma verklighet.

Jag lever i min verklighet.

Våg. Född -72, Lärare. Stor familj. Skild. Ett barn varje vecka, Fyra Barn varannan vecka. Fem barn varannan helg. Dagis. Dagmamma. Tycker om Italiensk mat. Handikappad dotter. Tonåringar. Arbetslös tonåring. Gymnasiet. Sambo som pendar 18 mil om dagen. Med kollektivtrafik. Farmor på äldreboende. Goda grannar. Stryker för mycket. Älskar att dansa. Gillar Ulf Lundell. Är bekväm - gillar inte att motionera. Hinner inte hålla i ordning i trädgård. Ofta dåligt samvete. Manglar lakan och handdukar och dukar. Försöker förstå livet.

Vad är det för "verklighet" som finns "där ute" som jag har missat?