onsdag 16 september 2009

Turism, flugor och dajmtårta

Den här dagen började och slutade med diskussioner om turism.

Nåja... än är dagen/kvällen inte slut och man vet ju aldrig vilka diskussioner man kan hamna i.

Morgonen i dag startade i alla fall med att jag träffade företrädare för Hälleviks Camping. De har förresten författat ett av de tre senaste breven jag har fått om att det finns för många flugor i Sölvesborgs kommun. Men det var inte det vi skulle prata om.

Förresten så har jag ovanligt många små (takdamms-?) flugor här inne i dag. Kan det vara några illvilliga brevskrivare som vill att även jag ska få känna av hur de har det, som har samlat ihop så många flugor de kan och hystat in dem i mitt hem?

Är det för övrigt samma personer i så fall som har pillat bort den lilla klisterlappen på min brevlåda som berättar att jag ska få BLT hem till morgonen!? Jag har försökt klistra tillbaks den men är rädd för att jag får en torsdagsmorgon utan pappersBLT.

Diskussionerna med Hälleviks camping handlade inte så mycket om flugor eller media, den handlade om utvecklingspotential, säsongen och ställplatser för husbilar. Det kommer en och annan fråga angående ställplatser också. De som önskar ställplatser anser att kommunen borde iordningsställa en plan där husbilar kan parkera, helst vid havet förstås, med möjlighet att tömma tank och duscha osv. Mitt svar är ständigt att kommunen inte avser att konkurrera med de kommersiella aktörerna inom detta område, jag hänvisar dem gärna till de campingar som finns, men om det är någon ytterligare som vill starta så är det naturligtvis fritt fram.

Därefter träffade jag ett annat framgångslag. Företrädare för Mjällby AIF -snart Allsvenskan. Det ska ju sannolikt investeras för stora belopp på Strandvallen och vi har diskuterat förutsättningarna för det. Det var ett positivt samtal, vi är överens om att vi måste göra det här gemensamt och att ett gott samarbete är förutsättningarna för att det ska bli något gjort.

Som av en händelse hade jag därefter en planerad lunch med Sparbankens VD, vi diskuterade stort och smått i kommunen. Richard var intresserad av att höra "vad som är på gång", inte minst när det gäller nya bostadsområden. Men vi kom givetvis också in på det som alla tycks prata om, framgångssagan MAIF. Läser man hansreflektioner så får man en bra sammanfattning av vårt samtal.

Därefter hann jag med en snabbuppvaktning av omsorgsnämndens ordförande, Roine Olsson, som fyller FEMTIO i dag. Grattis, Hurra Hurra Hurra Hurra! Trots att jag var där bara en kort stund så hann jag med både smörgåstårta och dajmtårta.

När jag sent på eftermiddagen körde bil såg jag ett välbekant huvud, en gammal vän, en hotelldirektör som inte längre bor och verkar i vår kommun. Jag var naturligtvis tvungen att stanna, för att kramas och småprata om allt sånt där "hur är det nu för tiden..." osv. Men jag fick också tillfälle att fråga om det inte är dags nu, dags att komma tillbaka till Blekinge och göra stordåd. Kanske sa han.

Och kvällen har sedan avslutats med (om den nu har avslutats) med att diskutera ett framtida möjligt turismprojekt.

Det är mycket jag borde som jag inte hunnit med under dagen.

Det går för fort!