onsdag 16 september 2009

Skattjakt

Apropå det där lilla klistermärket på brevlådan som talar om att jag ska få BLT, så har jag olika teorier.

Antingen har BLT snålat in på klistret så att den lilla rackaren faller bort av sig själv, eller så har barnen på gatan bara så där ovetandes och helt apropå stått där och pillat bort den ungefär som att de kan dra bort alla bladen på häcken utan att de menar något illa, eller är det någon konkurrerande tidning som missunnar BLT att ha mig som läsare och som skickar ut klistermärkes-bortpillare, eller så är det några huliganer som varit i farten och gjort det som jäkelskap.

Och just det sista spåret är intressant.

När jag satt här vid min dator på kvällen, och jag själv hade försökt pilla tillbaka den lilla klisterlappen med tejp så såg jag ett helt gäng ungdomar (huliganer?) stå vid min brevlåda och rycka i den och fnittra.

Jag for ut som ett jehu för att fråga vad f-n de håller på med.

Och där stod Ann Olsson (partivän) som jobbar på Gerbogården tillsammans med tre unga arbetskamrater. De såg glada och upprymda ut och frågade "Var är lappen, är den inne?"

Jag trodde vi pratade om min lilla klisterlapp och frågade tillbaka om de var ute efter min klisterlapp.

Efter en del missförstånd och rätt många skratt så visade det sig att kommunen just i dag har "Skattjakt" för de kommunanställda. Och det gick tydligen ut på att man tävlar i lag, arbetslag. Man får symboler som ledtrådar som ska visa var man ska gå och vid dessa platser finns sedan frågor att besvara. Kul idé.

Nu hade de sett något slags löv - Björk trodde de, och sedan en symbol som de tolkade som Lund. Björklund. Alltså begav de sig hem till mig. Och de trodde mig knappt när jag påstod mig vara ovetande om att det skulle finnas en "lapp" i min brevlåda, eller någon annanstans, med frågor. De började sno runt i min trädgård och leta.

När de beskrev det "taggiga" lövet och det som var vidhängande kunde vi gemensamt komma fram till att det troligtvis var BOK, och platsen då förmodligen BOKELUND, den närmaste högstadieskolan.

Aha... med den ledtråden for de iväg lika snabbt som de kom.

Jag hoppas det gick bra för dem.

Och jag hoppas jag får mina tidningar i morgon bitt.