måndag 11 maj 2009

Att olja altanen eller inte... det är frågan


Ny vecka. Denna veckan är det rambudgetberedning som präglar diskussionerna som förs. Onsdag-Torsdag-Fredag sitter vi i beredning och då blir det inte tid för så mycket annat.

Men i dag var det måndag och dagen inleddes med sammanträde med namnkommittén. Den där kommittén har fått en intensiv agenda med att namnge gator, områden, parker och sammanträdesrum.

Precis som jag trodde så blev det diskussion i partigruppen om dessa namnförslag som inte har mycket med politik att göra. Men så är det och ibland är vi förtroendevalda djupt nedgrottade i frågor som är betydligt mer detaljerade än att besluta om "mål och medel" som vi brukar hävda är politikens roll.

Lunchen tillbringade jag i Olofström tillsammans med Rotary. Jag är imponerad av deras sammanträdesform. Jag brukar återkomma till det. De träffas en timme, varje måndag, varje gång med en extern gäst som får tidsutrymme och ändå hinner de gå igenom sina aktuella frågor OCH äta lunch och dricka kaffe. Allt detta på en timme. Vårt parti har en del att lära oss där...

På eftermiddagen träffade jag Peter Palmberg, Sweden Rocks ordförande, för att stämma av en del inför festivalen. Det blir festival i år också. I år har jag bjudit in Kommunstyrelsen för ett studiebesök på fredagseftermiddagen. Det tror jag kommer att uppskattas och Peter lovade också att ägna oss en del tid och berätta om deras företag och hur de arbetar och om festivalen naturligtvis. Förhoppningsvis finner KS-ledamöterna och tjänstemännen detta intressant.

Anna Hedh har varit i Sölvesborg hela dagen i dag och valupptaktat.

Vi åt tillsammans på den nya fräscha restaurangen "Rikard En Trappa Ner", därefter höll hon ett egagerat och inspirerande föredrag för partigruppen som också ställde en hel del frågor. Det blev ett bra samtal.

Sen var det dags för gruppmöte, vi hade som vanligt lika många frågor utanför föredragningslistan att diskutera.

Nu är det kväll och jag struntar nog i att olja altanen trots att det bara för en liten stund sedan var min ambition...

Istället firar jag just nu Mörrums nationaldag med kaffe och en nyöppnad chokladkartong. Helt för mig själv!