torsdag 5 mars 2009

Morgonreflektioner


När jag tidigt i morse satt i bilen så mötte jag två tonårsflickor, förmodligen på väg till högstadieskolan Bokelund. Den ena tjejen grät hejdlöst. Den andra verkade lyssna och prata. Nu kan jag inte sluta undra vad som gjorde en tonårstjej så förtvivlad.

Det är inte lätt att vara ung. Jag vet förresten inte vilken ålder det är "lätt" att befinna sig i. Två kanske, tvååringar har det nog ganska väl förspänt, generellt. Då har de lärt sig gå och kan uttrycka något om vad de vill men vet inget om världen utanför familjen.

Jag hoppas att hon är mindre ledsen nu.

För min del så funderar jag på att prova en vecka utan att leva över mina tillgångar. Och då menar jag det här med utsläpp. Jag måste laborera lite med det där först, och uppdatera mig.

Det är klart att jag vill att det ska finnas lite grönt och lite luft kvar till mina barnbarnsbarn. Då måste jag helt klart ändra min livsstil.

Jag återkommer i den frågan.