måndag 9 mars 2009

I väntan på våren

Det är månad mars och jag väntar på våren.

Jag bläddrar i almanackan och inser att veckodagarna, kvällarna och helgerna är fullklottrade de närmaste veckorna. Det är nödvändigt men svårt att prioritera sin tid. Min regel är, oftast, att det som står i almanackan först det har företräde. Det blir en dominoeffekt när man börjar kludda med det.

Skriver jag... i samma stund som jag just flyttat en pressinfo för att ett annat möte har fått företräde på "pressens tid". Men de har visat tålamod och flexibilitet så det får bli så den här gången.

I dag har jag lunchat med min kollega Åke i Bromölla, vi har diskuterat ekonomi och förutsättningar för våra gemensamma verksamheter. Det är en tuff match att gå, framtiden.

Jag har skrivit mina reflektioner kring bokslutet och året 2008. Jag konstaterar hur viktigt det är att vi lyfter blicken och fortsätter arbetet med att utveckla Sölvesborg. Vi har åttahundramiljoner att fördela!

Nu är det kväll men det är många timmar kvar, det är dags att ha gruppmöte inför morgondagens Kommunstyrelse. Våra gruppmöten är positiva och mycket pratglada. Det blir en lång kväll. I morgon duggar sammanträdena tätt och då finns inga prat- eller skrivpauser.