tisdag 3 mars 2009

Det kommer nya dagar


Det blev ännu en lång dag.

I morse när vi körde till dagmamman sa min 4-åring "Vilket konstigt håll du kör mamma" innan jag hann kommentera det så följde han upp sitt påstående med följande fråga "är det för att dom gräver till fjärrvärmen". Intelligent kan man tycka. Men sanningen är nog att han hört den här kommentaren om fjärrvärme rätt många gånger. Överallt grävs det upp i centrum och jag kör slalom och hinderbana på väg till mina olika mål.

Men det är bra. Fjärrvärmesatsningen är en av de största investeringar vi gör i Sölvesborgs kommun. Och det är den avsevärt största satsningen vi gör för att minska klimatpåverkan. Vi får stå ut med hinderbana under tiden.

Dagen startade med ärendeberedning, tillsammans med berörda tjänstemän gick vi igenom alla ärenden som ska upp på nästa arbetsutskott.

Senare hade jag givande samtal med mina samarbetspartier, Vänstern och Sölvesborgspartiet.

Jag skippade lunchen och hann med ett givande företagsbesök i centrum.

Nåja, jag tryckte i mig en "grillad med bröd" men jag pratade i mobilen och promenerade mot Stadshuset samtidigt som jag tuggade och svalde så jag minns inte ens om jag upplevde någon smak.

Eftermiddagen tillbringade jag med två företagsbesök. Positiva sådana. Jag fick en hel del med mig och jag hoppas att jag lämnade kvar något också.

Det blev kväll och jag återvände till Stadshuset. Skriva motionssvar, svara på mail... tusentals känns det som. Hur många mail kan det egentligen ramla in utan att boxen sprängs?

Den ännu senare kvällen har ägnats åt annat skrivarbete, bokslutskommentarer bland annat. Men nu är jag trött och ger upp. Jag får använda helgen till det.

Ja. Jag erkänner. Utan omsvep. Jag är urkass på "skrivarbete med deadlines". Urkass. Jag hade aldrig kunnat arbeta som journalist (men jag skulle gärna vilja prya en dag). Nu sitter jag här med ofärdiga dokument, flera stycken, som borde varit ivägskickade för länge sen. Och jag orkar inte skriva mer.

Mina reflektioner över viktiga frågor, djupa analyser och stora tankar får ni klara er utan. Det kommer nya dagar!