onsdag 11 februari 2009

Snön faller och vi med den

I dag ligger det tjugo centimeter snö här i Sölvesborg och stora vita flingor fortsätter falla. Det hör minsann inte till vanligheterna. Det är snart sportlov, så kanske kan man unna snöfantasterna detta, om det ligger kvar.

När jag tog bilen till Stadshuset, tidigt i morse, fick jag en obehaglig flashback. Tänk om jag kör fast i en snödriva.

Jag minns alla de gånger som jag verkligen har gjort det, kört fast i en snödriva. Förut bodde jag vid en väg där snöröjning inte fanns. Åtskilliga gånger har jag fått stopp i en driva, haft en skyffel i bagaget, varma kläder, oftast två små uppskrämda barn i bilen. På den tiden hade jag alltid en pulka i bagaget, det slutade ofta med att bilen fick stå och jag fick dra pojkarna på pulka.

I dag när jag körde, med mina tunna skor med höga klackar, ingen skyffel i bagaget, inga andra hjälpmedel heller, så insåg jag att jag har blivit bekväm. Jag orkar inte skotta fram en bil i dag. Hur gör man då.

Måtte snön försvinna snabbt.

I dag är bokslutsberedning hela långa dagen. Inte bara i dag förresten. Vi har tre härliga dagar framför oss. Bokslutet för 2008 ser bra ut. Det är värre när vi tittar framåt.

2010
Frysta statsbidrag, sänkta skatter, arbetslöshet, dålig arbetslöshetsersättning... våra finansiella poster har fått sig en rejäl törn av den här regeringens politik. Vi saknar medel motsvarande ca 20 tjänster för 2010. Nu börjar ett hårt arbete. Skära i kostnaderna? Det vill säga personal? Det är inget som jag, eller mitt parti, önskar i dessa tider. Ska vi då hoppas på ett mirakel? Kommer den moderatstyrda regeringen till sans? Jag vet inte.

Jag ska träffa Mats Odell i kväll. Jag kanske vet mer sen.