tisdag 10 februari 2009

Samtal från förr

Helgen har varit febrig. Den äldste sonen blev frisk efter sina fyra dagar med feber, då insjuknade den näst äldste. På lördag förmiddag var det min tur. På eftermiddagen blev min dotter febrig och på kvällen ramlade min yngste son in i febertöcken.

Jag gjorde bedömningen på måndagsmorgonen att jag skulle stå på benen och det blev så.

Jag fick ett samtal från en gammal klasskamrat, Jens Svensson, vi gick nio år tillsammans i grundskolan. Minns ni honom?

Han var klassens stjärna.
Alla kategorier.
Populärast, snyggast, mest musikalisk, fotbollsproffs, duktig i skolan, SNÄLL, hjälpsam... nu får det vara nog med superlativ.
Hans största nackdel var att han bodde så långt borta. Ända i Valje.

Vi har inte haft kontakt på... hjälp... jag vågar inte räkna på åren.
Inte på länge.

Men jag har haft lite smygkoll på honom. Träffat hans föräldrar ibland, hittat hans blogg.

Nu ringde han mig.
Inte för att vara social, även om vi hann med en hel del uppdatering av nuläget, han hade en affärsidé som han vill testa i Sölvesborg. Jag hänvisade honom till rätt person och hoppas att det ska gå bra. Jag ska följa det med intresse.

Kanske går han att värva till SGIF?
Han tyckte att han hade fotbollen bakom sig, men jag påminde om Bagarn, som är ett år ÄLDRE än oss.

Dagen innehöll för övrigt många andra intressanta samtal.

Vi hade direktionsmöte i Sambos och kvällen blev sen då S-gruppen hade möte och som vanligt mycket att diskutera.

Jag är stolt över vår S-grupp. Där är en härlig samling av nya oerfarna förtroendevalda och gamla etablerade partirävar. Vi har en god stämning och många diskussioner, tyvärr blir det ibland långt, men det tolkar jag som ett tecken på friskhet. Även om just jag, för tillfället, är febrig, hostig och snorig.