tisdag 10 februari 2009

Samernas nationaldag

Fredagen var, som de flesta andra dagar, en hektisk dag. Inte mycket tid för reflektion.

Jag träffade Radio Blekinge, fick svara på några frågor om Kanehalls förskola.
Jag KAN ju inte låta bli att undra. Radion är ju den media som har möjlighet att vara "snabbast" i Blekinge. Att sända sina inslag direkt eller åtminstone tämligen omgående. Tidningarna kan förstås nätpublicera men den tryckta tidningen låter vänta på sig till dagen efter.

Lite förvånande då, tyckte jag, att denna snabba radio väljer att göra ett inslag om Kanehalls förskola nu. Ett flera år gammalt beslut och som nu har börjat byggas. Nåja. Reporten hade ett hyggligt svar på min fråga och i gengäld svarade jag lydigt på hennes frågor. Vi hade ganska trevligt och man får ju behandla Radio Blekinge väl, när de kör så långt, ända från Karlskrona, nu när de inte har någon station kvar i Karlshamn. Jag menar, det känns ju lite torftigt att skicka hem henne igen, lika lång väg tillbaka, efter fem minuters intervju. Men jag får väl hoppas att hon hade något annat inbokat också, annars borde jag förstås bjudit på kaffe.

Radio Blekinge passade också på att efterfråga min representation. Ekonomikontoret lämnade gladeligen ut alla fakturor som betalats från mitt kort. Redovisningen kan bli lite märklig.

Det är nämligen så att kommunens resor, som bokas genom medborgarkontoret, bokas via mitt kreditkort. För att det är smidigt att inte ha så många kort i omlopp. Men det är innebar att jag inte var skyldig till de flesta tusenlapparna.

Min representation var dock på drygt femtusen kronor för 2008. Ca 450 kronor i månaden, men då ingick alla blommor och presenter som jag haft med mig vid representation hos landshövdingar exempelvis, arbetsluncher, tågresor, blommor till personalen och de utflykter som kommunkansliet gjort inklusive fika och mat.

Störst avtryck på dagen gjorde de två möten jag hade med stora företag. Det ena var väldigt positivt och uppfriskande. Det andra var lika nedslående. Och tyvärr var det den känslan jag bar med mig hem.

Samtidigt som influensan började smyga sig på mig.