tisdag 3 februari 2009

Nu måste moderatregeringen vakna

Det är morgon 07.26, det är relativt mörkt och tyst här i stadshuset.
Det är trivsamt när huset vaknar. Steg i korridoren, röster, fönster som tänds ett efter ett. Nu tändes två. Som en adventskalender.

Människor som stannar till, säger godmorgon, utbyter några ord.
En gemytlig stämning.

Jag ska justera ett protokoll innan kl 08, mail som måste besvaras, post som ska läsas, inbjudningar som ska besvaras. Mitt skrivbord har just nu fem stora högar. Jag har glömt hur högarna är ordnade. Helst ska de vara genomgångna och uppklarade innan dagen är slut.

Vi hade möte i går med projektgruppen för "Kraftsamling - Sölvesborg". Mycket bra. Arbetslösheten i Blekinge och Sölvesborg stiger i raketfart.

Samordningsmännen från Blekinge lämnade i går rapport nummer två från Blekinge. Nu måste regeringen vakna.

I går hade jag också en träff med ordföringarna för de tre stora nämnderna i Sölvesborg. Vi kommer nu att träffas var fjortonde dag för att hålla stenkoll på ekonomin och hjälpas åt att förvalta skattemedlen på bästa sätt.

Jaha. Tiden gick snabbt. Många samtal har klarats av samtidigt som jag författat dessa torftiga rader.

Nu väntar en ny härligt utmanande dag. Nu ska jag sätta mig med berörda tjänstemän och ha ärendeberedning inför nästa KS och KS-Au.