fredag 27 februari 2009

En blogg från E6


Jag åker bil på E6an. Det är varmt och skönt och lite vår i luften. Snart framme i Göteborg, det brukar vara bra i Göteborg.

Det går att sköta mycket numer som passagerare i en bil, radiointervjuer, bloggande, mail, samtal... gränsen mellan arbete och fritid har suddats ut. Och för mig är det enbart positivt.

Egentligen föredrar jag att åka tåg, jag väljer oftast tåg när det är möjligt. Då kan man arbeta eller vila.

Och framförallt, smyglyssna och smygtitta på medresenärerna.

Det funkar att åka tåg från Sölvesborg till Göteborg. Men det funkar bättre med bil. Åtminstone för mig i dag. Så det fick bli med bil.

Jag har fått mail från Jakarta. Där bor en fd Sölvesborgare, och som jag förstått, även blivande. Han är på väg hit igen efter många år utomlands. Ibland skriver han till mig och kommenterar händelser och skeenden i Sölvesborgs kommun. Han har synpunkter. Det är bra.

Han är inte alltid berömmande till allt vi företar oss.

Men nu berömde han mig. Han jämförde mig med Obama.

Jag hoppas Obama känner sig smickrad över jämförelsen...

Läste nyss i Aftonbladet om Fagerstas KS-ordförande. "Vi har ju 500 miljoner kronor att fördela" sa han, apropå kris och besparingar.

Så där har jag tjatat i två år nu.

Det är så vi måste tänka.

Vi har flera hundra miljoner, 800 i Sölvesborg. De ska användas på bästa sätt. Men vi fokuserar allt för mycket på de där ynka miljoner som saknas.

Saknas i Sölvesborg gör också bostäder. Det rapporteras i tidningar och radio i dag. I två år har vi arbetat stenhårt för att få fram nya bostadsområden. Kommunens tjänstemän har jobbat intensivt med att inventera kommunen, markförhandla, föreslå detaljplaner… Det är tidsödande och tålamodsprövande att få fram nya områden. Men vi har kommit en god bit.

Nu ska vi också kunna erbjuda fler hyresrätter, vårt kommunala bostadsbolag är på banan och har siktet inställt på flera attraktiva bostadsområden.

Göteborgs skyline rycker allt närmre och mobilen ringer så jag avslutar här och nu.


För tillfället…