måndag 16 februari 2009

Dyrare än någonsin att få tandvård

Jag gillar att gå till Folktandvården. Man ligger där i en stol, nästan som hos en massör, och blir ompysslad och får samtala ostörd med och samma person.

Det blev inte så värst mycket samtal om tandvårdssystemet och prissättningen med min trevliga och duktiga tandhygienist.

Vi pratade mer om våra ungdomar som ska ta studenten och vad de ska göra "sen" och om faran med att skicka dem till annat land för studier, risken för att de förälskar sig och stannar kvar är stor.

Hon konstaterade att det nu är "dyrare än någonsin" att få tandvård, att systemet är krångligt och att det nu är mycket svårt att få de som har det ekonomiskt svårt (och som inte sällan behöver tandvård) att prioritera lagningar på upp till tretusen kronor.

Tack och lov konstaterade hon också att min mun var fri från tandtroll så jag kom undan med 580 kronor. Det är vad en dylik undersökning kostar. Om man vill kan man använda sin "tandvårdscheck" på 150 kronor, eller kan man välja att spara den till ett senare tillfälle.

Landshövdingen och förre försvarsministern Anders Björck protesterar våldsamt mot sitt eget parti, genom att avgå i förtid som ordförande i Försvarets underrättelsenämnd. Björck tror inte att integriteten kan skyddas i den nya FRA-lagen och han tror inte heller att effektiviteten blir bättre med den nya lagen. Han har visst varit nämndens ordförande i tolv år. En bra och tydlig markering tycker jag.

En moderat kommunpolitiker i Täby är åtalad för rattfylleri. Bruno råkar vara statsminister Reinfeldts far. Men inte ens Reinfeldt kan rå för sin fars handlingar. Och jag anser inte att Reinfeldt blir en sämre Statsminister på grund av detta. Det finns tillräckligt mycket annat att kritisera den nuvarande regeringen för.