tisdag 17 februari 2009

Använd You Tube

Det är svårt att hålla humöret uppe.

Finanskris. Uppsägningar. Konkurser. Arbetslöshet.

Alla dessa oroliga människor, som har blivit eller riskerar att bli av med sitt arbete. Arbetslös.

Människor som inte kan sova om natten, eftersom de inte kan betala sina räkningar, eller inte kan skicka med barnen en hundralapp till skolresan. I sådana tider frodas konflikter. Desperation som leder till ökad kriminalitet, sköt-dig-själv-skit-i-andra-mentalitet.

Jag kan inte sova om natten för jag funderar på hur vi ska bära oss åt i Sölvesborgs kommun för att behålla den personal vi har. Vi står inför gigantiska underskott, alternativt gigantiska kostnadsminskningar = personalminskningar.

Kommunerna har misskött sig, säger Anders Borg. För att vi vill behålla god kvalitet och hög personaltäthet för våra barn och gamla.

I morgon är jag inbjuden gäst på PROs årsmöte.
Vad kan jag säga till dem om morgondagens äldreomsorg!?

Det är nog inte jag som ska prata mest, jag tror det är ett ypperligt tillfälle att låta öronen vara större än munnen. Jag får säkert mycket nyttigt med mig därifrån. Det brukar jag få ifrån våra kloka pensionärer.

Nu för tiden ska man finnas på You Tube, det gör jag sedan 2007, även om min insats är ack så obetydlig. En länk till vår jubileumsfilm "Tillsammans är vi starka" från 2007 finner du på vår hemsida.

Och om du tycker att den, eller huvudpersonerna i filmen, är tråkig så rekommenderar jag starkt att du använder två minuter till att lyssna på Olof Palmes tal från 1965.

Det är mer än FYRTIO år sedan. Och ändå inte självklart för alla.

Använd You Tube, frossa i minnen och nostalgi, det kan behövas i dessa bistra tider.