tisdag 10 februari 2009

Anders mot Yngve

I morse var det sämre med hälsan. Men jag har stått på benen. I morgon går det kanske inte längre.

Dagens första chock var Sydöstran.
Ingen Anders. Anders kåserier var borta.
Trots att det är tisdag.
Det var trist.
Jag gillar inte förändringar (som jag inte blivit informerad om). Men en gång, när jag mailade Sydöstrans chefredaktör Anders Hall, om en förändring som jag inte gillade, så skrev han tillbaka att jag borde vara lite mer förändringsbenägen.
Aaooch!
Det tog hårt.
Nu när jag tänker efter så var det kanske inte Anders Hall utan istället Sydöstrans politiska chefredaktör Hans Bülow.
Ja, det måste ha varit Bülow.
Ingen modern människa vill bli beskylld för att inte vara förändringsbenägen. Så jag aktar mig noga för att föra fram denna sida hos mig själv.

Apropå chefredaktörer så noterar jag att BLTs Kerstin Johansson har tagit min kritik på allvar. Det tackar jag ödmjukast för.

Jag har betraktat den här utvecklingen under ganska lång tid. Och undrat, när någon ska reagera, hur länge ska det få spåra ur på detta sätt. Men aldrig trodde jag att det skulle vara JAG som reagerade först.
Möjligen har någon annan redan hunnit före. Här är exempelvis ännu en som har åsikter i ämnet.

Tur förresten, att jag nu har växlat mailadress med Yngve med Spalten, så att jag kan kommentera hans spalt om Anders inte kommer tillbaka med sina kåserier.

Förutom dessa långa resonemang kan jag också berätta att vi har haft sammanträde med näringslivsutskottet, fått en redogörelse från Startveven och Företagarna. De är nöjda, och vi är nöjda, med samarbetet. Bra.

Därefter, med fem minuter emellan, var det dags för Kommunstyrelsens arbetsutskott, särskilt inbjuden gäst var vår revisor Nils Fredholm för att prata upphandling. Bra det också.

Snabb lunch.

Företagsbesök på Excits worldwide resebyrå. Mycket mycket spännande.
Jag lär mig så mycket och så många nya saker av alla dessa företagsbesök.

Därefter, småspringande tillbaka, och dags för nästa sammanträde med kommunstyrelsen. Där hade vi bjudit in Göran Sternsén, VD för VMAB (Väst Blekinge Miljö AB). Vi ska snart få nya soptunnor som tar oss till himmelska höjder. Det ser jag fram emot. Minst sagt.

I kväll, ganska nyss, har jag hört Jan Björklund (FP) uttala sig om svenska skolan och lärarlönerna. Lönerna är alldeles för låga anser Björklund, och skolan borde förstatligas. Jösses. Vilken världsnyhet? Var ni med nu kamrater???

KG Bergström var förstås snabbt framme med frågan, vad Jan Björklund som regeringsföreträdare tänkte göra åt saken, ni har ju ändå makten menade Bergström både i staten och i väldigt många svenska kommuner.

Jag ska med spänning följa fortsättningen på denna debatt som jag räknar med att det blir.

Jag är inte kry. Jag måste nog ge upp nu.
Godnatt.