fredag 16 januari 2009

Positivt Positivt Positivt

Det är skönt med ljusglimtar.

Förmiddagen tillbringade jag tillsammans med en etableringschef för ett företag som ville titta på förutsättningarna för att etablera sig i Sölvesborg.

Efter vår föredragning och en rundvandring så kunde han säga, utan att konferera med sina kollegor, att de definitivt var intresserade av att etablera sig här. Nu gäller det bara att hitta lämplig lokal på rätt plats.

Vi hade ett bra möte med gruppen som jobbar med ny översiktsplan. Nu börjar den ta form.

På kvällen hade jag en träff med nyinflyttade. Aldrig hade jag trott att det skulle bli så positivt.

För ett år sedan, sa jag till Sofia vår informationschef, att det skulle vara kul att träffa några av dem som flyttat hit. Fråga hur de hamnade här, var de bor och varför. Vi bjöd in och det kom drygt tjugo personer. Samtliga var lyriska över Sölvesborg som geografisk plats men också, och det är kanske viktigast, med den kommunala service de fått sedan de kommit hit.

Nu var det dags igen. Vi bjöd in igen och även denna gång kom drygt tjugo personer. Lika positiva. Ingen hade dålig erfarenhet av ett telefonsamtal till eller besök hos kommunens tjänstemän. Det är verkligen ett gott betyg.

En eloge till medarbetarna i Sölvesborgs kommun som håller en hög servicenivå och lever upp till begreppet "Det goda värdskapet".

Men jag är fortfarande upprörd av moderaternas ställningstagande vid kommunstyrelsen som nu omskrivs av lokalpressen.