fredag 30 januari 2009

Mats Trondman

Skrev jag i går att det är roligt?

Jag menade kanske ombytligt. Eller intressant.
Vid närmare eftertanke menade jag nog så.

Det händer mycket i vart fall.

Nu är jag hemma, hungrig, trött och hostig.

Jag ska ta hostmedicin och mina yngsta två barn och krypa ihop i soffan.
Jag hoppas, och har ambitionen, att hålla mig vaken och se Skavlan i kväll, en av gästerna är nämligen Trondman (Mats, professor i kultursociologi). Och det är en av mina absoluta favoriter.

Men först måste jag ju berätta om föreläsningen i går kväll, legenden Bengt Dennis gamle riksbankschefen. Det var intressant. Det handlade om finanskris givetvis. Skillnader-Likheter. Vad var det som hände. Hur ska det bli. När tar det slut. Ja en förträfflig föreläsning helt enkelt. Det blev frågestund och många ville såklart ställa frågor. Jag fick legenden vid mitt bord så jag fick tillfälle att prata lite med honom, det var trevligt. Och då menar jag Bengt Dennis. Jag hade Mats Lindbom (C) också vid mitt bord. Och Peter Fredholm (JSB), Gunvor Engström (landshövding) och några till.