onsdag 28 januari 2009

En bra kväll. Trots allt.

Jag börjar känna mig sliten.
Av hosta, sömnbrist, långa arbetsdagar, almanacka, mobiltelefon och allt som drar negativ energi.

Då är det skönt att avsluta dagen med ett sådant möte som jag hade i kväll. Jag träffade ett gäng oroliga kommuninvånare, de var oroliga för sin egen trygghet av olika skäl. De ville träffa mig. Vi hade ett fint möte, en bra dialog. De var nöjda och lite tryggare. Jag är bättre informerad. Dagens ljusglimt.

Dagens solförmörkelse får bli Bo Löfgren (Fp). Regionstyrelsen har haft sammanträde. Den mesta tiden användes av Bo Löfgren som på sittande styrelsemöte ville ändra det mesta i de två strategidokument som skulle antagas. Det tar tid vill jag lova, när en man som Bo ska gå igenom kommatecken, ordval, meningsuppbyggnad etc. Jag orkar inte ens kommentera det vidare.

POSITIVT var att regionstyrelsen nu beslutat om att anslå medel till en kartläggning av vilka insatser som behövs för individer och företags kompetensutvecklingsbehov.

Detta ska så småningom mynna ut i ansökningar av kompetensutvecklingsprojekt i från Europeiska Socialfonden.

Detta är vad företag, nästan dagligen, frågar efter. Många vill utbilda sina anställda, istället för att säga upp, i avvaktan på ökad orderingång.

Den moderatstyrda regeringen har meddelat att det blev NOLL kronor.
NOLL kronors utökning av de regionala tillväxtmedel som vi krävde skulle öka rejält för att kunna skjutsa igång Blekinge. Nu pratar vi inte tillväxt ens. Nu handlar det om att försöka överleva.

Nu är det dags att logga ut.
Det finns en hel del som måste göras innan jag får lägga kinden mot kudden.
I morgon blir en lång dag, men jag har flera positiva aktiviteter inbokade att se fram emot.

Vi ses på andra sidan drömmarna.