tisdag 26 augusti 2008

Letter of Intent

Vid kvällen kommunfullmäktige var Torgny Paulsson från Migrationsverket i Kristianstad inbjuden för att informera om arbetet med asylsökande.

Intressant att Jimmie Åkesson (sd) inte vågade ta en debatt.
Som vanligt väljer han hellre att lämna oseriösa siffror i människors brevlådor än att ta en ordentlig debatt där han riskerar att bli emotsagd.

Ännu mer intressant är moderaternas nya företagarpolitik i Sölvesborg.
Verkligen uppseendeväckande!

På fullmäktiges bord låg en avsiktsförklaring för godkännande. HSB har ställt frågan om de kan få option på ett markområde som legat för fäfot i tjugo år. För tjugo år sedan fanns ett bostadsbolag som var intresserade av att bygga hyresrätter på området, det upprättades detaljplan etc men bolaget drog sig ut. Sedan dess har området sett ganska förfallet ut och ingen har visat intresse. Nu fanns alltså ett seriöst företag som vill satsa stora pengar i Sölvesborg och bygga ett antal lägenheter.

Sedan ärendet blev offentligt visade ytterligare företag intresse för området. Det är visserligen bra att flera vill bygga bostäder i Sölvesborg men från majoritetens sida föreslog vi att det nya företaget skulle få en egen markanvsining på ett annat område.

Moderaterna fick en minoritetsåterremiss och gav tjänstemännen i uppdrag att inleda förhandlingar med det nya företaget.

Är det så vi ska behandla företag som vill köpa mark och utveckla Sölvesborg?