onsdag 13 september 2006

Låt mig slippa...

Jag måste ju erkänna att jag nyfiket drogs till TVn när Josefssons Sosseskandaler skulle rullas fram. Men inte blev det några sensationer.. det där var ju mest patetiskt. Nog om det.

Rosenberg och Guillos utfrågning har jag halvhjärtat följt och kan inte kommentera den så mycket mer än att jag tycker Persson är glad, avspänd och säker. Och det är alltid ett gott tecken.

Annars är jag faktiskt besviken på valrörelsen. Det verkar mest handla om att smutskasta motståndarna så mycket som möjligt. Från alla håll.

Jag är väl för snäll. Många av "Alliansens" medlemmar i Sölvesborg är människor som jag vill behålla värdigheten och respekten för. Jag vill kunna se dem i ögonen utan spott och spe och misstänksamhet. Därför offentliggör jag inte alla dumheter jag hör dem säga och göra.

Men nu har den så kallade Alliansen i Sölvesborg nått ett lågvattenmärke. I ett utskick till hushållen i Sölvesborg påstår man med berått mod att om man röstar på Socialdemokraterna så riskerar man en sammanslagning med Bromölla kommun. Det finns ingenting i vårt program eller i våra tankar som med en enda stavelse ger grund för ett sådant påstående.

I samma utskick påstår man att enstaka Socialdemokraters stöd till pälsdjursnäringen har varit av valtaktiska skäl.

Inget kan vara mer felaktigt. Vi Socialdemokrater i Blekinge och Sölvesborg har under alla år motarbetat de förslag som kommit både från antipälsrörelsen och från medlemmar i vårt eget parti. Åtskilliga timmar har lagts ned från representanter från Sölvesborgs Socialdemokrater för att övertyga riksdagsledamöter och ministrar om det felaktiga i förslaget till ny djurskyddslag.

"Alliansen" är medvetna om det. Ändå kommer detta nu.
Är dom desperata?

Vi vill ha en ren valrörelse, utan lögner och felaktiga påstånden. Vi är vana vid, från tidigare valrörelser, att det finns en respekt för varandras åsikter och idéer. Men den nya borgerliga "Alliansen" inför ett nytt inslag, lögnen, som ett medel i valrörelsen.

Det är djupt respektlöst. Och mycket mycket ledsamt.